Sessió sobre Brand Management organitzada pel Clúster

VENCA. DE LA VENTA PER CATÀLEG A LA VENTA ONLINE

• Jordi González, director general de Venca, va explicar el procés de canvi que ha experimentat la marca al passar de venta per catàleg a venta online
• Álex Cabré, soci fundador de la consultora Winc i col•laborador en el projecte, va analitzar les tendències actuals en ‘brand management’ e ‘Inbound Marketing’
• A la sessió van acudir 40 professionals de 30 empreses del sector de la Bellesa
• La jornada s’emmarca en el treball de dinamització i formació que realitza el Beauty Clúster Barcelona, que agrupa a 45 entitats del sector de la Bellesa.

Barcelona, 29 de Gener de 2015 – Com gestionar una marca a la nova economia digital i el cas d’èxit de Venca ha estat els principals temes de la sessió organitzada pe el Beauty Clúster Barcelona. Durant la sessió, que ha tingut lloc a les oficines d’ACCIÓ, els més de 40 assistents representants de 30 de las principals companyies del sector van poder informar-se sobre l’evolució que ha sofert la gestió de la marca a la nova economia digital. Al final de la sessió es va realitzar una ronda de preguntes on els assistents van poder consultar als ponents sobre qüestions d’interès com, per exemple, cóm adaptar-se i tindre èxit en un entorn tan canviant.

En paraules de Jordi González, director general de Venca: “Internet va tombar las barreres d’entrada y ens vàrem trobar que no érem competitius, vam tenir que prendre decisions”. Va explicar que molts grups de venta per catàleg a Europa han desaparegut mentre que Venca ha treballat i “Estem en camí de ser una empresa 100% digital” Va destacar l’aproximació que Venca fa cap a la “dona real”, a la que aspira a ajudar a sentir-se més guapa en las diferents facetes de la seva vida. També va expressar que “decidim ser realment digitals i podríem dir que ens hem convertit en una empresa tecnològica”. També va voler incidir en les oportunitats que hi ha per a les empreses de l’entorn: “La zona de Mataró està tornant a créixer gràcies a la necessitat que tenim de llançar una col·lecció cada 15 dies, la proximitat aporta moltes avantatges”.

Segons Álex Cabré, soci fundador de la consultora Winc, “Avui tot va més ràpid i s’ha de ser capaç de conviure amb el caos, s’ha de pensar d’una forma més àgil i menys lineal” Respecte a les estratègies de las marques va voler destacar que “Les empreses tecnològiques son les que més creixen i menys inverteixen en publicitat tradicional”. En la seva opinió, la compra mitjançant telèfon mòbil tindrà cada vegada més rellevància fins a ser el mitjà majoritari de transacció. Va recomanar als presents no tindre por a equivocar-se i a treballar els projectes de marca amb velocitat i flexibilitat per corregir i adaptar-se.