DESCARREGAR PROGRAMA COMPLET

DISSABTE 6 DE MAIG

ESPAI D’ART CA L’ANTIGA

18.30 h Inauguració de l’exposició artística “Flors” de Jaume Romagosa. Amb la participació especial de la pintora Josefina Ripoll.

Amb portes obertes del jardí de ca l’Antiga decorat per Andreu March (AM Visual Merchandising).

20 h Cata d’olors de vins i perfums, a càrrec d’Irene Gisbert (Ainea Perfums) i Eurofragance.

DIMARTS 9 DE MAIG

FORN DE LLENYA MATEU

20 h Taller de flors comestibles, brots i altres vegetals per decorar plats, a càrrec de Jordi Ribas, productor de vegetals per a la gastronomia (amb inscripció prèvia a promoeconomica@teia.cat, tiquet 15 €, places limitades)

 

DIMECRES 10 DE MAIG

RESTAURANT NOU ANTIGÓ

20 h Conferència “La millor cuina amb plantes, flors i fruits silvestres”, a càrrec de Iolanda Bustos, xef de cuina biodinàmica especialitzada amb les flors comestibles del restaurant Calèndula (Regencós).

Anirà seguit d’un tast gastronòmic elaborat pel Nou Antigó (amb inscripció prèvia a promoeconomica@teia.cat, tiquet 15 €, places limitades).

 

DIJOUS 11 DE MAIG

CENTRE ENOTURÍSTIC I ARQUEOLÒGIC DE VALLMORA

20 h Maridatge de perfums i vins DO Alella, a càrrec de la sommelier Rosa Vila i la perfumista Irene Gisbert (amb inscripció prèvia a promoeconomica@teia.cat, tiquet 15 €, places limitades).

 

DIVENDRES 12 DE MAIG

CASA MUNICIPAL DE CULTURA LA UNIÓ

19 h Inauguració del I Maridatge dels sentits

Taula rodona “El concepte de bellesa”, amb la participació de Laura Borràs (directora de la Institució de les Lletres Catalanes), Gabriel Buendía (director científic i tècnic de l’Institut de Fotomedicina), César Cánovas (sommelier del Monvínic), Sònia Hernández (escriptora i periodista), Francesc Maristany (president del Cluster Català de la Moda) i Rossend Mateu (maître parfumeur de PRFM-Expressions Olfactives). Moderadora: Glòria Prats, cap del Programa Catalunya Clusters d’Acció.

Amb degustació de coques i pans aromàtics de Teià (Forn de llenya Mateu) i vi DO Alella.

20.30 h Inauguració de l’exposició “Maridatge” sobre perfums, vins, bellesa i cosmètica, comissariada pel dissenyador Jaume Romagosa. Hi col·laboren: Rossend Mateu, Perfumeria Regia, Ramon Clemente, Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora, Museu de Nàutica del Masnou i Alella Vinícola.

 

DISSABTE 13 DE MAIG

INAUGURACIÓ DE LA FIRA DE FLORS, PERFUM I GASTRONOMIA

Des de la plaça de Catalunya, resseguint el torrent de Casa Bru i carrers adjacents fins a les places de Sant Martí i de Sant Jaume, amb un itinerari de productors i minoristes dels sectors del perfum i la flor, amb productors gastronòmics, vermuts de la comarca i cellers de la DO Alella. Amb la participació dels Gegants de Teià, en Pere Noguera i l’Elionor.

Amb circuit olfactiu amb les olors de Teià pels carrers Maresme, Guilleries i Caterina Albert (amb visites guiades a càrrec de Remei Sendrós, Satvas).

Amb catifa de flors a les escales de l’església, a càrrec de la Parròquia de Sant Martí de Teià;  amb obertura de jardins de cases privades engalanades per a l’ocasió; i amb ornamentació floral de l’Ajuntament, a càrrec dels jardiners de Teià (Eloi Borrallo, Pere Rosell Sant Berger, Jordi Villagrasa, Paisatgisme Melsió, Germans Esbrí, Joaquim Olivé i Jardineria Ballesta), i la col·laboració dels vivers i productors de flor i planta ornamental de Teià i del Mercat de  la Flor i la Planta Ornamental de Catalunya.

Amb dibuixos florals dels alumnes d’Educació Infantil de l’escola El Cim al carrer Vila Taliano.

10.00 – 12.00 h TALLER INICIACIÓ AL MÓN DE LA PERFUMERIA (Ainea Perfums, torrent de les Monges, 30), a càrrec de Bettina Perisson, perfumista d’Eurofragrance (es recomana inscripció prèvia a promoeconomica@teia.cat).

10.00 – 13.00 h DEMOSTRACIÓ DE DESTIL·LACIÓ DE VI AMB ALAMBINS, a càrrec de la perfumista i sommelier Núria Cruelles (al jardí de la Rectoria, la Rampa).

12:00 – 13.30 h DEMOSTRACIÓ ART FLORAL a càrrec de Jordi Abelló, professor de l’Escola d’Art Floral de Catalunya (plaça de Missa o de Sant Martí).

(Servei d’acollida d’infants de 10 a 13 h, amb la col·laboració de l’Esplai Itaca, al parc de Can Godó.)

12.30 – 14.30 h VERMUTS GASTRÒNOMICS

Simultàniament, a la plaça de Catalunya, a càrrec dels paradistes del Mercat; i a la plaça de Sant Martí, amb bars i restaurants de Teià i paradistes; acompanyat dels vermuts Cisa i Chappó i dels vins de la de Marina, Pensa, Talcomraja.

13.00 a 14.00 h VISITA GUIADA AL CAMPANAR DE L’ESGLÉSIA DE SANT MARTÍ DE TEIÀ

16.30 – 17.30 h ESPECTACLE INFANTIL ITINERANT “MR. PARFUM” (estrenat a la Fira de Titelles de Lleida 2016). Des del Mercat, torrent de casa Bru i plaça de Missa i de Sant Jaume.

17.30 – 18.30 h TALLER DE PINTURA AROMÀTICA PER A INFANTS, amb flors de fusta, a càrrec de Carla Alpañez (al jardí de la Rectoria, la Rampa).

17.00 – 18.30 h TALLER DE CENTRES FLORALS, a càrrec de Jordi Abelló i estudiants de l’Escola d’Art Floral de Catalunya (al carrer de les Flors, es recomana inscripció prèvia a promoeconomica@teia.cat).

18.00 – 19.00 h PRESENTACIÓ DEL PERFUM D.O. TEIÀ de la nova col·lecció Las Mediterráneas (Ainea Perfums), maridat amb vi pansa blanca DO Alella i acompanyament musical  (a Ca l’Antiga, torrent del Dr. Barrera).

19.30 h CERCAVILA DELS TABALERS DELS DIMONIS DE TEIÀ (des de la plaça Catalunya, torrent de Casa Bru i plaça de Missa i de Sant Jaume).

20.30 – 22.30 TAST GASTRONÒMIC DE LA FIRA (a la plaça de Missa, Ajuntament i plaça de Sant Jaume).

Participants: Restaurant Nou Antigó, Restaurant Club de Tennis Barcelona-Teià, Restaurant Ca la Rosi, Mercat Municipal de Teià (Peix Fresc Jordi, La Saladeta, Carns i aviram Núria, Fruita Lina Ruano i Fruita Irene Ribas), Carns J. Mónico, La Pizzeta; Xocolat i Forn de llenya Mateu. I els cellers de la DO Alella (Alella Vinícola, Quim Batlle, Serralada de Marina,  Pensa i Tal com Raja). Restaurant convidat: Els Garrofers (Alella).

21.30 h Amb actuació de la Banda Municipal de Teià.

 

DIUMENGE 14 DE MAIG

8.30 a 10.30 h Caminada amb el Club Excursionista de Teià d’identificació de flora autòctona i noms locals, a càrrec de Josep M. Balada, amb la col·laboració de l’Oficina de Català.

10.00 TROBADA DE PUNTAIRES. A la Plaça de Missa.

Exposició i elaboració de puntes amb motius florals per part de les puntaires de les poblacions del Maresme, Vallès Oriental i Barcelonès.

11.30 h XXII TROBADA DE COTXES ANTICS AMB MOTIUS FLORALS

Recorregut per part dels cotxes antics des del carrer Pere Noguera fins al celler romà i Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora.

12.00 h VISITA GUIADA A L’EXPOSICIÓ “MARIDATGE”, a càrrec de Jaume Romagosa. CMC La Unió

12.30 h Visites guiades al celler romà de Vallmora,  a càrrec de Tanit Difusió.

13.00 h VERMUT GASTRONÒMIC. A la plaça de Missa.

13.00 a 14.00 h VISITA GUIADA AL CAMPANAR DE L’ESGLÉSIA DE SANT MARTÍ DE TEIÀ